Esittely

Taisto Pitkänen

Taisto Pitkänen
kuva: Tapio Ukkola

Olen Taisto Pitkänen, v. 1964 syntynyt, Haminan Helluntaiseurakuntaan kuuluva evankelista. Olen tehnyt lähetystyötä Venäjällä vuodesta -96 lähtien mm. Pietarin Pelastusarmeijan työyhteydessä.

Vuonna -98 perustettiin Venäjän työtä varten rekisteröity yhdistys nimeltään: Mission Association Caritas Russia ry. Nimi kuvastaa näkyämme auttaa ihmisiä kokonaisvaltaisesti. Niin Hengen, ruumiin, kuin sielunkin osalta. Näkymme mukaisesti meillä onkin tavoitteena perustaa Venäjälle tai Suomeen tulevaisuudessa päihdeongelmaisten hoitokoti, jossa hengellisyys ja Jumalan apu eheytymisprosessissa ja päihteistä luopumisessa on merkittävä.

Aikaisemmin tein yhteistyötä Riihimäen Idäntyö ry:n kanssa. Vierailin heidän kanssaan noin 2 vuotta Pietarin eri vankiloissa tehden julistustyötä Jumalan antamalla armoituksella, johon kuului myös tarvittaessa rukouspalvelua vankien puolesta. Tällähetkellä Venäjän viranomaiset eivät laske ulkomaalaisia enää vankiloihin.

Toimimme myös Riihimäen Idäntyön kanssa yhteistyössä pitäen hengellisiä tilaisuuksia mm. vapautuneiden ja kodittomien vankien asuntoloissa, lastenkodeissa sekä narkomaanien kuntoutuskeskuksessa. On käyty myös vähävaraisissa perheissä avustusten ja evankeliumin kanssa.

Tein myös aina Idäntyön matkan yhteydessä katuevankeliointityötä Pietarin eri metroasemilla ja kaduilla sekä ohjannut kiinnostuneet seurakunnan yhteyteen.

Caritas Russia-yhdistys on myös tukenut pienellä summalla aina tavatessamme Pastori Pavelin Narkomaanikeskusta ja ”Oktritje serdse -seurakuntaa.

Olen myös Suomessa ollessa saarnannut ja kertonut työstäni säännöllisesti muutamassa seurakunnassa ja järjestössä. Vierailuihin on olennaisena osana kuulunut myös rukouspalvelu sitä tarvitseville.

Jumala on nyt kuitenkin kaikessa viisaudessaan nähnyt parhaaksi siirtää minut kotimaan työhön. Tällä hetkellä teemme katuevankeliointia kotikaupungissani Haminassa ja ohjaamme kiinnostuneet seurakunnan tilaisuuksiin. Jumala on myös käyttänyt minua kotiseurakunnassani Haminan Helluntaiseurakunnassa tilaisuuksissa puhujana. Tarpeen vaatiessa olen myös käytettävissä rukouspalvelussa.